Всичко за вътрешен одит, което трябва да знаете

Одит на фирма

Вътрешен одит - всичко, което трябва да знаете

 

Все по-трудно е да бъдат обяснени някои простички правила в счетоводството. Прави ни силно впечатление, че неголяма част от хората в обществото се вълнуват от процесите, свързани с тази ниша.

 

Важно е обаче да се подходи прецизно и по възможно най-разбираемия начин да бъде обяснено какво всъщност представлява вътрешния одит и какви са всичките специфики, свързани с него.

 

Днес сме се посветили на това да ви разкажем по-задълбочено за него. Ще обхванем и други въпроси, които сме сигурни, че са важни за вас.

 

Най-напред обаче нека споменем, че информацията, която ще споделим с вас, е благодарение на консултацията ни с професионалисти от Acc-ConsultCo.com. Те успяха да ни информират максимално подробно и да задоволят любопитството ни, свързано с вътрешен одит и то на добра цена.

 

Какво е вътрешен одит и кои фирми задължително трябва да правят

 

Това е оценката за дейността на дадена фирма. Одитът е в интерес на ръководството. Основната му цел е да се защитят интересите на самите собственици при използването на ресурсите и получаване на пълен обем информация, нужна за взимане на правилните решения за управление.

 

Не се налага всяка една фирма да преминава през това. Препоръчително е да се прави в средните кооперации и най-вече в големите. Ако вашата фирма отговаря на следните критерии, добре би било да се замислите за такава операция:

 

  • Имат клонове или отдели;
  • Имат разнообразни дейности;
  • Сключват многобройни договори;
  • Проверка състояние на активи и работни процеси;
  • Осъществяване на бизнес процеси.

 

Колко време обикновено отнема

 

Истината е, че одитът си изисква време, тъй като неговата цел е да се запознаете с цялата тази структура. Почти невъзможно е да се даде точен отговор, свързан с това колко време отнема одита.

 

Добре би било обаче да се знае, че колкото по-мащабна е тя, толкова повече време е нужно.

 

Каква цена трябва да платите

 

Цената е пряко свързана с времето, което ще бъде отделено за самия процес. По-големите фирми, разполагащи с клонове, изискват много повече време, респективно и цената е по-висока.

 

Всичко зависи от това колко детайлен е бизнесът. Ако сте предприятие, което няма клонове и дейността, която изпълнява, е една и съща, то няма да се налага да плащате кой знае колко.

 

Абсолютно убедени сме, че тази статия ще ви бъде максимално полезна и благодарение на изписаното ще успеете да си отговорите на поредица от въпроси.

 

За нас е повече от важно да попаднете на правилното място и да разчитате на добри специалисти. Отново напомняме да се доверите на Acc-ConsultCo.com.





{START_COUNTER}